Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gylling Byfest 2024 med flot overskud, til trods for vejrmæssige udfordringer

Gylling

Det er fire foreninger, der er meget tilfredse og ser tilbage på en rigtig fin og hyggelig byfest, til trods for, at det meste af lørdagen regnede væk og et nyt spændende byfest-koncept skulle prøves af.

Tilbage i februar måned meldte Gylling Kulturforening ud, at det var slut med byfest-telt på sportspladsen og at det var tid til at tænke nyt. (En ny måde og tænke byfest på). Et nyt og spændende koncept skulle prøves af, hvor de bærende foreninger i byen skulle holde byfest og skabe liv i gaderne.

Lars Dalsgaard Larsen, formand i Gylling Sport og Idræt: ”Vi er ærgelige over, at vejret ikke lige var med os lørdag, for at sige det mildt, for det er klart, at her ligger der en del omsætning som vi er gået glip af, og de aktiviteter, der var planlagt for børn og unge, de druknede i regnen. Men når det er sagt, så er jeg faktisk meget stolt over resultatet og den indsats som foreningerne og de mange frivillige gør, kombineret med den støtte vi forsat modtager fra diverse sponsorer, det varmer og gør indtryk. Der er heldigvis stadig mange privatpersoner og virksomheder, der tror på os, og gerne vil være med til at gøre en forskel og være noget for andre”.

Bent Mønsted, formand i Gylling Mølle: ”Jeg synes, at vi lykkedes på en rigtig fin måde, ved møllen, med at skabe en hyggelig stemning, miljø og udnytte møllens område og rammer til at lave aktiviteter med både musik og mad. Vejret er vi ikke herre over, og det er synd, at enkelte aktiviteter ikke kunne gennemføres ved møllen. Men med lidt tilpasninger og læringer fra det nye byfest-koncept, så kan vi se tilbage på en byfest, hvor møllen er et oplagt sted, at holde sådanne arragenmenter og jeg er glad for den hjælp vi har fået fra de frivillige og fra mølle-bestyrelsen.

Susanne Larsen, formand i Gylling Forsamlingshus: ”Det har været en del nemmere og holde byfest i år. De frivillige kender huset, hvilket har hjulpet os en del ved oprydning og rengøring. Vi havde rammerne til, at vi hurtigt kunne rykke børneloppemarkedet indenfor og i ly for regnen, hvilket gjorde at vi ikke skulle aflyse dette arrangement. Vi håber, at flere ønsker, at bruge vores rammer, til næste år, og vil indgå i arbejdsgrupper, hvis man f.eks. ønsker nogle andre eller yderligere aktiviteter for børn, unge og voksne. Vi er altid lydhøre overfor nye idéer og vil gerne i dialog med nye frivillige, der gerne vil være med til at gøre en forskel. Vi er glade for at vise ’den gamle dame frem’ (Gylling Forsamlingshus) og igen vise de mange muligheder, der kan afvikles her hos os. Mange tak til alle de frivillige og sponsorer, der både har bakket flot op om byfesten generelt og specifikt med gaver til vores byfest-banko”.

Søren Bøgh Nielsen, formand i Gylling Eventforening ”Gylling Eventforening takkede ja til invitationen om at deltage som arrangør af Gylling Byfest og i vores regi betød det, at vi kunne åbne dørene til byfestbanko torsdag, Metal i Forsamlingshuset fredag og børneloppemarked, kagebagekonkurrence og det store kagebord lørdag og brugt gårdmiljøet ved forsamlingshuset som et fællestræk for alle arrangementer. Der har været meget læring undervejs med et nyt koncept, og ting der ikke har fungeret optimalt i praksis, men i hovedtræk er vi yderst tilfredse med afviklingen og samarbejdet med de øvrige foreninger, hjælpen fra alle de frivillige og naturligvis at se så mange gæster både torsdag, fredag og lørdag i Forsamlingshuset og vi lærer hver eneste gang vi holder arrangementer. Vi er også glade for de tilbagemeldinger vi har fået fra gæsterne og de indgår naturligvis i den kommende planlægning. Samlet set tror vi på, at dette nye koncept kan blive endnu bedre. Nu skal vi i gang med, at evaluere og justere til, og så er jeg helt sikker på, at Gylling Eventforening også er med til at arrangere Gylling Byfest i 2025”.

Med det nye byfest-koncept, så er det lykkedes os:

  • at skære 30 vagter fra i vagtplanen
  • at nedsætte vagt-tiden (fra fire til maks tre timer)
  • at spare 50.000 kr. i leje af telt, materialer, tilladelser m.m.
  • at spare ca. 300 person-timer i op og nedtagning af byfest-telt samt opbygning af en byfestplads
  • at fremvise og bruge foreningernes rum og lokaler på en flot og fornuftig måde
  • at generere massiv omtale om foreningerne via de sociale medier og hjemmeside
  • at styrke samarbejdet mellem byens foreninger

Årets resultat er: 50.249,75 kr.

Pengene vil indgå i foreningernes frie midler og vil blive brugt på, at styrke rammerne omkring foreningernes virke og skabe nye og flere tilbud for Gylling og omegn.


0 Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *